Vaccinatie tegen COVID-19. 

Het ministerie van VWS heeft besloten dat het vaccineren met het AstraZeneca-vaccin weer mag doorgaan voor de groep van 60 t/m 64 jaar. Uit extra onderzoek is gebleken dat het vaccin van AstraZeneca veilig en effectief is, en dat de voordelen in de vorm van bescherming tegen het coronavirus vele malen groter zijn dan de risico’s.

Een groot gedeelte van de groep 60-64 jarige hebben hun eerste vaccinatie al gehad op vrijdag 26 maart. Het tweede gedeelte van deze groep, de mensen geboren in 1959 en 1960 hebben een oproep gekregen voor een Astra Vaccinatie op vrijdag 23 april bij ons in de praktijk.

Voor de mensen die hun eerste vaccinatie hebben gekregen op 26 maart, zal zonder tegenbericht het tweede vaccin gegeven worden op vrijdag 11 juni.

Voor de mensen die hun eerste vaccinatie hebben gekregen op 23 april, zal zonder tegenbericht het tweede vaccin gegeven worden op vrijdag 9 juli.

 

De GGD vaccineert de mobiele thuiswonende 65-plussers van oud naar jong en nadert de week van 19 april de 65-jarigen, mede door een extra levering van Pfizer-vaccins. Mensen geboren in 1953 en 1954 ontvangen in deze week al een uitnodiging voor vaccinatie bij de GGD. Mensen uit 1955 ontvangen  woensdag 28  en donderdag 29 april  de uitnodiging van het RIVM. Zij krijgen een afspraak bij de GGD voor vaccinatie met het vaccin van BioNTech/Pfizer.

Wilt u meer weten over vaccinatie tegen corona?

In deze folder van de overheid wordt de vaccinatie uitgelegd. Ook kunt u deze video bekijken waarin dit in eenvoudige taal wordt uitgelegd.

Of kijk op Thuisarts.nl voor betrouwbare informatie over de vaccinatie tegen corona.

 

zie ook;

https://www.thuisarts.nl/corona/ik-denk-erover-om-prikken-tegen-corona-te-halen

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-vaccinatie/volgorde-van-vaccinatie-tegen-het-coronavirus/volgorde-vaccinatie-voor-mensen-die-niet-in-de-zorg-werken