Gelukkig zijn we in het dagelijks leven zo goed als verlost van de maatregelen rondom het coronavirus. Echter corona is helaas niet weg. Er zijn nog steeds besmettingen en sommige mensen worden er ook nog steeds erg ziek van. Aangezien wij in de praktijk meer mensen met een kwetsbare gezondheid en mensen met gezondheidsklachten bij elkaar zien, houden wij ons nog zoveel mogelijk aan de 1,5 meter regel. Bij klachten die kunnen passen bij een corona infectie vragen wij u een nog steeds een mondkapje te dragen. Het dragen van een mondkapje in de wachtkamer is voor mensen zonder klachten die zouden kunnen passen bij een corona infectie niet verplicht, maar mag uiteraard wel.

Wij vragen u om niet zomaar naar de praktijk te komen, maar eerst contact te leggen over de telefoon. Dit omdat we alle mensen voordat ze bij ons in de wachtkamer en op het spreekuur komen telefonisch screenen op luchtwegklachten. Voor mensen die (ook) luchtwegklachten hebben, die mogelijk gerelateerd zouden kunnen zijn aan een corona infectie, maken wij een veilige afspraak   zodat u niet in aanraking komt met mensen die misschien de infectie bij zich dragen.
Ook herhaalrecepten verzoeken wij u via het patiëntenportaal of via ons receptenbandje te regelen. Verwijsbrieven proberen we u zoveel mogelijk digitaal te doen toekomen of sturen we in overleg met u rechtstreeks naar de behandelaar.
U kunt weer online afspraken maken. Komt u met luchtwegklachten of koorts niet naar het spreekuur. Maakt u dan een online afspraak  voor een telefonisch consult of een beeldbel afspraak.

Het is zonder klachten niet verplicht om een mondkapje te dragen. Bij binnenkomst moet u uw handen desinfecteren voordat u plaatsneemt in onze aangepaste wachtkamer. Wij proberen de druk op de wachtkamer zo laag mogelijk te houden.
Denkt u ook wat vaker of uw afspraak niet ook telefonisch of via een beeldbelconsult zou kunnen plaatsvinden.

Wilt u een test aanvragen bij de GGD dan kan dat via deze link: Coronatest bij de GGD

Met vriendelijke groet

Team Huisartspraktijk Woerden Oost

  • Bij aankomst ziet u meteen de desinfectie zuil, waar u uw handen schoonmaakt. Ook bij een vraag voor de assistente staat ze u te woord op een afstand van 1.5 mtr.
  • De wachtkamer heeft veel minder stoelen dan voorheen. Er zijn zowel zitjes voor koppels als voor mensen die alleen komen. We vragen u echter alleen als koppel te komen als dit strikt noodzakelijk is.
  • Ook in de spreekkamers zijn een aantal aanpassingen gemaakt waardoor we u uitstekend kunnen ontvangen. De Bureaus zijn 1,5 mtr breed geworden. En als we dichterbij komen dragen we een mondmasker.